Elenionnade

Elenionnade

Elenionnade eller Stjärnornas dal som människorna kallar det, sägs vara en dal som ligger i södra delarna av skogsavsskogen Lataurë. Dalen är nästan helt rund och från fyra håll rinner glittrande floder ner från de branta sluttningarna och bildar en helig källa i mitten. Det finns inget vattendrag som rinner från källan vilket gör den väldigt speciell. Dalen är på grund av sina branta väggar, nästan helt fri från träd. De enda undantagen är några väldiga bokträd som ger dalen viss skugga.


Dalen är en helig plats för skogsalverna och många ceremonier som bröllop, födslar och andra viktiga händelser genomförs här. Därför förbjuds utomstående att vistas i dalen.


Runt dalen har en skogsalvsstad vuxit fram med samma namn. I staden sägs världens mest framstående stjärntydare finnas. De sägs kunna spå långt in i framtiden med hjälp av stjärnorna och avancerad utrustning. Många söker därför kunskap där, men väldigt få är tillåtna att få den.


Nutid

Under magikernas uppror år 218 (MG 8) hände något med källan och den har blivit ”sjuk”. Exakt vad som hänt vet ingen ännu men det finns två huvudmisstänkta. Den ena är magikern Drenora som är på fri fot och den andra är orchen Grimsha som sågs bada i den heliga källan. Dessa jagas nu av skogsalverna som letar efter botemedlet mot källans sjukdom.