Barn på lajvet

Barn på lajvet

Vi har valt att satsa lite extra på familjer och personer som tar med barn på lajvet. Vi har därför valt att göra lilla mittenängen (”gläntan”) till den lugna ängen. Här får man inte festa eller väsnas sent om kvällarna. Man får heller inte vara märkbart berusad på denna ängen. Man måste dock inte bo på denna ängen bara för att man har med sig barn.


För att barnen ska få det extra roligt så kommer vi arrangera särskilda lekar och äventyr (se nedan) för de lite äldre barnen som är frivilligt att vara med på.


Vår förhoppning är att föräldrarna kommer kunna ges möjlighet att lajva själva och ha möjlighet att koppla av lite under lajvet. Vi har dessutom valt att barn till och med 6 år kommer gratis för att det inte ska bli allt för dyrt att ta med barnen på lajvet. Vi subventionerar även lajvavgiften för barn till och med 17 år.


Observera att MG inte är ett barnlajv. Det är ett lajv för vuxna där vissa delar är utvecklade eller anpassade för barn.


Regler för små barn på lajvet

  • Föräldrar är alltid ansvariga för sina barn under lajvet.
  • Det kommer finnas ett särskilt område som lämpar sig för barnpassning och det kommer arrangeras särskilda äventyr för barn. Observera att föräldrarna alltid är ansvariga för sina barn under hela arrangemanget.
  • Föräldrar som har barn under 7 år och som ska vara med i någon av våra barnaktiviteter bör vara med själv och hjälpa till om det behövs.


Barnhuset

Vi kommer att ha ett tält med mattor, kuddar, några leksaker m.m. för de föräldrar med små barn som bara vill sitta och ta det lugnt och samtidigt inte missa hela lajvet. Detta går under namnet Barnhuset och drivs med medel av den generösa hertiginnan Kornelia Ehernbalk in-lajv.


Barnlajvet MG 10 - Introduktion och viktiga tider

Saker som är märkta med rött band tillhör barnlajvet! Låt dem ligga och rör dem ej!

 

För de yngre barnen, 6-10 år (yngre barn får följa med)

Tor 10.00-12.00

Fre 10.00-12.00

Lör 10.00-12.00 & kl. 15.00-16.00

 

För länge, länge sedan levde en älva i Ärkemagikerns dal som hette Morina och Morinas lundar var känt som en fredlig plats. När magikerna tog över dalen försvann även Morina. Men med hjälp av barnen i dalen lyckades hon komma tillbaka och vakar ännu en gång över området. Dock är hennes krafter inte vad de en gång var och hon har den senaste tiden blivit märkbart tröttare.

 

Morna har därför kallat efter barnen för att hjälpa henne att återfå sina krafter i hopp om att de är villiga att kämpa för allas frihet och för det goda i världen.

 

För de äldre barnen, 10-14 år

Tor 13.30-14.30

Fre 13.30-14.30

Lör 13.30-14.30

 

Gruppen Syndikatet bildades när Bargest Brödrarskap, Södra Danaliens äventyrargille och Nya Stigfinnarsällskapet gick samman. Syndikatet är en tjänsteorganisation som tillhandahåller tjänster inom de flesta områden. Om du behöver en bryggd, tyda en skattkarta, vägvisning eller någon som skyddar dig från banditer? Då är det syndikatet du ska vända dig till.

 

Syndikatet ser gärna en tillväxt bland yngre äventyrare och vill gärna ge dem en chans till att få lite erfarenhet och ge dem en möjlighet att visa vad de kan. Därför sitter det en uppdragsgivare för syndikatet på värdshuset någon timma varje dag och delar ut uppdrag till de som inte räds lite äventyr och som vill tjäna lite extra pengar.

 

Om man visar sig tillräckligt värdig kanske man själv kan bli anställd av syndikatet?


Stridsskola för alla barn

Tor 15.00-16.00 (Preliminärt)

Fre 15.00-16.00 (Preliminärt)

Lör 15.00-16.00 (Preliminärt)


En svärdsmästare har kommit till Morinas lundar. Han har erbjudit sig att utbilda alla barn i den ädla konsten att svinga ett svärd och har därför upprättat en stridsskola i området för barn. Under drygt en timma får barnen prova på att använda ofarliga svärd vilket ska göra dem redo för vuxenlivet.


Barn på lajv