Tjuvsystemet

Tjuvsystemet

Föremål som är märkta med ett grönt snöre eller band är föremål som får stjälas inlajv. Dessa föremål kan sedan säljas inlajv för Daler om man hittar rätt köpare.

Efter lajvet ska föremålet lämnas tillbaka till arrangören.


En del kommer börja lajvet med föremål märkta med grönt snöre (fås på plats). Dessa föremål vill ni givetvis inte bli av med eller sälja, men ni vill heller inte gömma undan dem så de blir omöjliga att stjäla. En bra riktlinje är att göra det till en utmaning att stjäla föremålen.


Vi vill med detta system ge personer som spelar tjuvaktiga roller något att stjäla, samtidigt som vi minskar risken att de tar ett föremål som någon inte vill bli av med.


Intrigföremål

Intrigföremål kommer generellt inte vara märkta med grönt snöre eller band. Vi har valt att göra så då vi inte vill att en tjuv ska förstöra en intrig för en grupp genom att stjäla deras intrigföremål och sedan gömma undan det. Om tjuven inte vet att det är intrigföremål så har denne antagligen ingen anledning att stjäla föremålet.


Skapa egna föremål

Man får ta med egna föremål som får stjälas under lajvet genom att knyta ett grönt band eller snöre på föremålet. Vi kan dock inte garantera att du får tillbaka föremålet efter lajvet, utan vi kommer tolka det som att du skänkt föremålet till arrangemanget om du inte tar hand om det själv. Arrangörerna använder främst grönt garn för att märka sina föremål.


Allmänna regler kring stöld

Läs under Regler.

    Tjuvsystemet lajv