Pilgrimsfärd

Pilgrimsfärd

År 217 (MG 7) köpte Baron Vipa ett landområde inne i Ärkemagikerns dal som var märkt som Ungdomens källa på kartan. Men i stället för en sprudlande källa fann man ett torrt och kargt landskap utan liv med en stor pyramidliknande byggnad i mitten.

Då Baron Vipa var djupt troende så skänkte han detta område till religionen Livets nyckel så att det kunde uppföras en kyrka dedikerat till den Högste, på platsen.

 

Men någon kyrka har det ännu inte blivit. Mycket på grund av att den pyramidliknande byggnaden begravdes under sand efter en fruktansvärd, väldigt lokal, sandstorm (år 217). Men det har inte hindrat Livets nyckel till att göra platsen till något av en religiös vallfärdsort. Även om det bara är den översta delen av byggnaden som nu är synlig.

 

För att besöka Ungdomens källa kan man följa med på en pilgrimsfärd till platsen. Detta gestaltas på liknade sätt som underjorden. Du/gruppen och en arrangör kommer gå till ett särskilt tält där äventyret spelleds av arrangören genom en variant av friformsrollspel.

IN-lajv reser ni till platsen för ungdomens källa.

 

Regler

  • Du måste köpa en biljett för att få följa med på pilgrimsfärden.
  • Alla som har en biljett får följa med. Så du är inte ensam med din grupp.
  • Pilgrimsfärderna går max två gånger per dag. (cirka Kl. 13.00 och 18.00, men tiden kan ändras). Samling utanför Gryningstemplet (arrangörslägret).
  • Man får besöka platsen flera gånger om man vill men man måste köpa en ny biljett varje gång.
  • Den utrustning man har med sig in i tältet har man med sig på pilgrimsfärden.
  • Pilgrimsfärden är tidsbestämt till cirka 1 timma. Vill man lämna tältet innan så får man göra det. Men man får då inte komma tillbaka in igen.
  • Skadas man under pilgrimsfärden är man skadad IN-lajv och ska spela på det.
  • Endast när det pågår en pilgrimsfärd får man besöka tältet om man har en biljett.

 

Då vi kommer befinna oss i ett tält så avråder vi från att lajva allt för fysiskt under pilgrimsfärden. Tänk på att det är en helig vandring och att dra vapen eller skada en annan person är inget som gudarna tar lätt på.

 

Pris

En biljett till platsen kostar 1000 daler för en person som inte tillhör Livets nyckel och 500 Daler för en som tillhör Livets nyckel och bär en nyckelsymbol på sig.

Biljetter kan köpas hos utvalda handelshus eller handelspersoner.