Pilgrimsfärd

Pilgrimsfärd


DETTA SKA SKRIVAS OM TILL MG9En av expeditionerna förra året gick till den plats där Ungdomens källa skulle finnas. Men i stället för en sprudlande källa fann man ett torrt och kargt landskap utan liv med en stor pyramidliknande byggnad i mitten.

Baron Vipa bestämde sig för att köpa landområdet byggnaden låg på och efterskänka det till religionen Livets Nyckel. På platsen har de tänkt bygga en kyrka dedikerat till den Högste, något som har retat Thang och Tekla följarna.

Men innan kyrkan byggs erbjuds pilgrimsfärder till platsen för de som är intresserade och vill skåda denna mäktiga byggnad.


För att besöka Ungdomens källa kan man följa med på en pilgrimsfärd till platsen. Detta gestaltas på liknade sätt som underjorden. Du/gruppen och en arrangör kommer gå till ett särskilt tält där äventyret spelleds av arrangören genom vanligt friformsrollspel.

IN-lajv reser ni till platsen för ungdomens källa.


Regler

  • Du måste köpa en biljett för att få följa med på pilgrimsfärden.
  • Alla som har en biljett får följa med. Så du är inte ensam med din grupp.
  • Pilgrimsfärderna går max två gånger per dag. (cirka Kl. 13.00 och 18.00, men tiden kan ändras).
  • Man får besöka platsen flera gånger om man vill men man måste köpa en ny biljett varje gång.
  • Den utrustning man har med sig in i tältet har man med sig på pilgrimsfärden.
  • Pilgrimsfärden är tidsbestämt till cirka 1 timma. Vill man lämna tältet innan så får man göra det. Men man får då inte komma tillbaka in igen.
  • Skadas man under pilgrimsfärden är man skadad IN-lajv och ska spela på det.


Då vi kommer befinna oss i ett tält så avråder vi från att lajva allt för fysiskt under pilgrimsfärden. Tänk på att det är en helig vandring och att dra vapen eller skada en annan person är inget som gudarna tar lätt på.


Pris

En biljett till platsen kostar 1000 daler för en person som inte tillhör Livets nyckel och 500 Daler för en som tillhör Livets nyckel.

Biljetterna köps av Livets nyckelprästerna eller av Baron Vipa.Utgrävningstält

På området (troligen på ön) finns också ett utgrävningstält. Detta är ett tälttak med ett bord i mitten. På bordet kommer det finnas föremål som man kan interagera med och det kan finnas dokument som man kan läsa. Tanken är att alla deltagare ska kunna ta del av detta. Föremål och papper får därför inte tas bort från platsen.