Svartfolk

Svartfolk

Alla svartfolk kan röra sig ute på dagen, även om vissa föredrar natten. Du behöver inte tala svartiska för att spela svartfolk, men ett par ord eller fraser förhöjer stämningen. Här kan du hitta en ordlista på svartiska eller så söker du på nätet.


Orcher

Krav: Ska ha mörkgrå/svart smink.


Orcher känns lätt igen på deras gångstil och utseende samt att de oftast rör sig ute nattetid. Även om de kan röra sig ute på dagen. De klär sig oftast i mörka färger och rangordningen är en viktig del i orchernas vardag. Den baseras på styrka, och det som en överordnad säger gör man. Det är inte sällsynt att det är en kvinna som är den starkaste i en grupp och därmed ledaren.

De är sällan organiserade, om de inte har en intelligent och stark ledare som de kan följa. Eftersom orcherna själva inte har mycket till hjärna utan mer muskler behövs ofta en ledare från någon annan ras.

Orcher kan ibland ses som frontlinjen i arméer, men eftersom de inte är särskilt betrodda tar många avstånd från dem. En orch som blir av med sin ledare flyr ofta från slagfältet eller börjar slåss internt om vem som ska bli nästa ledare.


Uruk-hai

Krav: Ska ha mörkgrå/svart smink.


Uruk-hai är en större och intelligentare avart av orcher. Det är därför inte ovanligt att de har ledande positioner i svartfolksgrupper. Det går ofta mer upprätt än orcher och är betydlig brutalare.


Dagalush (Svartnissar)

Krav: Ska ha mörkgrå/svart smink.


Dagalusher har kort, spenslig kroppsbyggnad med långa näsor, långa öron och vassa hakor. De är ofta ettriga, busiga och framför allt fega till sinnet. Normalt bor de i kolonier under mark men de ingår också ofta i grupper av andra svartfolk som kan skydda dem. I dessa grupper står det nästan alltid lägst i rang och får äta sist.

Kläderna är väldigt enkla och praktiska och går i mörka färger. Det är inte ovanligt att de är prydda med fågelben, fjädrar eller annat fint de hittat.

Dagalusher tänker i regel väldigt kortsiktigt, vilket ibland gör att deras liv blir korta då de stjäl från fel orch.


Khapûl (Vättar)

Krav: Ska ha mörkgrå/mörkgrön/svart smink.


Khapûler är lika Dagalusher till utseende och kroppsbyggnad men är mer kvicktänkta och smidiga vilket gör att de lämpar sig bra för jakt eller spaning. De tyr sig ofta till andra svartfolksgrupper där de kan få skydd av de större orcherna.

Kläderna är väldigt enkla och praktiska och går i mörka färger.


Burzum Tarki (Skuggmänniskor)

Skuggmänniskor är människor som är födda och uppvuxna tillsammans med orcherna och ingår i deras samhälle, oftast som slavar. De har en plats i svartfolksgruppen, men leder den sällan eftersom de inte har samma styrka som en orch eller en uruk-hai. I övrigt skiljer de sig inte mycket mot vanliga människor, men klär sig ofta i mörka färger. De ska dock inte förväxlas med de människoslavar som svartfolken tar.


Olog-hai (Svarttroll)

Krav: Ska ha mörkgrå/svart smink (bör vara storvuxen).


Svarttroll kan vara lite svårt att utskilja från annat svartfolk bortsett från att de oftast är större och starkare. De har aldrig en ledande position trotts sin styrka då de i regel är väldigt dumma. De utnyttjas i stället som arbetskraft eller som krigare av andra svartfolk.

Svarttrollen bygger aldrig upp större samhällen, utan lever i stället i mindre grupper inom ett revir. De har en förkärlek till saker som glittrat och glimmar som till exempel guld och silver. Det är därför inte helt ovanligt att man kan finna dem vid berg som innehåller kattguld.

Den starkaste individen i en grupp är oftast ledaren. Det är inte ovanligt att detta är en hona.

De rör sig helst ute på natten då solljus besvärar dem, men de kan röra sig utomhus dagtid.


Speciella regler för troll:

  • Om ett troll möter ett annat troll, kan deras revirinstinkt ta över och de ser nu sin värsta fiende och rival. Detta betyder att de oftast attackerar varandra för att försvara sitt revir. Under strider mellan två troll tål trollen väldigt mycket och de kan stå och slå på varandra länge tills något av trollen dör eller flyr. De bryr sig då inte om något annat utan siktar bara in sig på sin rival.