Arcanium

Arcanium

I lajvvärlden finns det magiska mineralet Arcanium som oftast bryts i djupa gruvor. Detta magiska mineral har många användningsområden men används främst till att framställa magiska drycker. Efter upptäckten av en förfädersmaskin som drevs på Arcanium, har forskningen på ämnet tagit ny fart och man har precis börjat bygga maskiner som drivs av Arcanium. Dessa maskiner är fortfarande på experimentstadiet, men man har lyckats skapa maskiner som utnyttjar Arcaniumet för att kasta magi.


Arcanium känns igen på att det lyser grönt i mörkret (självlysande stenar).


En person som inte är magiker kan med andra ord kasta magi med hjälp av en maskin. Varje maskin kan bara kasta en sorts magi, och varje gång den gör det så förbrukas en arcaniumsten (lämnas till arrangör). När man använder maskinen ska man säga ”Arcana” och sedan effekten, precis som när man kastar magi när man är magiker. T.ex. ”Arcana – Chockvåg, du kastas till marken!”


Maskinerna är inte till för vem som helst utan de bör passa din roll, t.ex. om du spelar forskare så passar den. Spelar du soldat så passar den inte. Detta är dessutom avancerad utrustning och du som soldat skulle säkert inte kunna få den att fungera om du fick tag på den.

 

Om du vill bygga en egen maskin så prata med arrangören först och skicka in fotografier på den när den är färdig. Vi ser gärna att maskinerna är stora och otympliga och inte alls fältanpassade. Tänk också på att den ska passa in i världen. Mässing, koppar, trä och läder är det vi är ute efter.