Lajvpresentation

MG8 - Ett nytänkande & händelserikt fantasylajv med inslag av steampunk

Lajvpresentation

Under 2019

Det kommer tyvärr inte att arrangeras något MG-storlajv under 2019. Men känner du för att arrangera ett mindre lajv i MG-kampanjen så kontakta Peder Liljeroth på Facebook eller maila info@morgondagensgryning.se

 

 

 

Miljö: Fantasylajv med inslag av steampunk

När: 5-9 september 2018 (onsdag - söndag)

Var: Attared utanför Kinna i närheten av Örby (6 mil sydöst om Göteborg)

Pris: 450 kr (varierar med ålder)

Anmälan: Sista anmälningsdag för intrig, 1 augusti. Gå till Anmälan

Max antal deltagare: 300 personer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kan du se vår presentationsfilm för MG 7 från Prolog 2017.

Här kan du se vår presentationsfilm för MG 6 från Prolog 2016.

 

Detta är ett lajv där vi testar nya tekniker och metoder som man normalt inte ser på lajv i Sverige. Syftet är att ge nya och gamla lajvare roliga och minnesvärda upplevelser. Bland annat kommer deltagarna kunna besöka underjorden, samla resurser och få hjälp av gudarna att lösa sina intriger. Vi har lagt mycket tid på speldesign med genomtänkta speltekniska system. Det är därför som flera av våra deltagare beskriver oss som ”Ett unikt gameistiskt lajv”, ”Detta är inte ett vanligt fantasylajv” och ”Ett väldesignat lajv”. Läs gärna mer om våra speltekniska system under länken Speltekniska system.

 

Lajvet utspelar sig i en öppen fantasyvärld med inslag av steampunk. Man har precis börjat använda sig av ångkraft och i vissa större städer finns stora koldrivna maskiner som ger elektricitet till stadens gatubelysning eller används för att driva vattenpumpar i de djupa gruvorna. Det finns dock inga tåg eller krutvapen ännu. Det är främst svärd och magi som är vapnen i världen. Föreställ dig fantasy där magi och maskiner finns i samma värld som alver, orcher m.m. Dräktskicket är fortfarande mest fantasy, men de som är lite mer modeintresserade har börjat klä sig mer åt 1700-tal. Detta är ett lajv där man alltså kan experimentera lite mer med klädstilar (Stardust är en bra inspirationsfilm).

 

Här kan du hitta inspiration. (Skapat med hjälp av vårt Pinterest-konto)

 

I världen finns ett magiskt mineral kallat Arcanium som bryts i djupa gruvor. Detta magiska mineral går att använda till att driva maskiner och artefakter. Forskningen på detta område är fortfarande i sin linda. Men ett fåtal personer har lyckats skapa maskiner som använder arcaniumets magiska kraft till att kasta magi, men mycket forskning på ämnet krävs fortfarande. Med detta vill vi möjliggöra för deltagare att experimentera lite mer med modern teknik på lajv. All teknik ska dock se ut som om den kommer från denna världen. Tänk mässing, koppar, läder och magiska kristaller.

 

Lajvet utspelar sig i landet Danalien inne i Ärkemagikerns dal som står tom för tillfället. Här har vanligt folk inte kunnat sätta sin fot tidigare. Mycket fokus ligger på äventyr, mystik, skatter, gåtor, forskning och resursinhämtning. Men det kommer även finnas en hel del politiska intriger som påverkar lajvets fortsättning i stor utsträckning.

 

Lajvområdet kommer att delas upp i två zoner. En zon där folk bor och interagerar med varandra som på vanliga lajv. Den andra zonen kommer att vara en äventyrszon (Vildmarken) där det finns NPC-roller som vaktar skatter och som kan anfalla de som vågar sig över den bro som skiljer de två zonerna åt. Så har man tråkigt på det ”vanliga lajvet” kan man gå och äventyra lite i den andra zonen. På detta sätt hoppas vi minska onödiga strider för de som inte vill ha strid och samtidigt ge de som vill ha lite stridigheter, möjlighet att få detta.

 

Vi satsar också lite extra på personer som tar med sina eller andras barn. Vår förhoppning är att kunna erbjuda en form av barnlajv under dagen, så att föräldrarna ska kunna lajva lite själva. Vi kommer också erbjuda möjlighet att sova i en lugnare del av området där det ska vara relativt tyst nattetid och där man inte får vara märkbart berusad.

 

Morgondagens Gryning är egentligen en gammal lajvkampanj som pågick mellan 2002 till 2005. År 2016 arrangerades nystarten med del 6 i kampanjen. Man behöver absolut inte ha varit med i någon del innan för att ha kul på detta lajv.

 

Läs gärna mer om våra experimentella spelsystem som gör oss unika under Speltekniska system. Där testar vi nya grepp kring religion, drycker, resurser, äventyr, teknologi, pengar m.m.

Vision

Ett roligt lajv.

Ett spännande lajv.

Ett lajv som testar nya grepp.

Ett lajv där barnfamiljer kan delta.

Ett lajv som vågar blanda in teknik.

Ett lajv där alla känner sig inkluderade.

Ett lajv som skapar tillväxt av nya lajvare.

Ett lajv för nybörjare såväl som för erfarna.

Ett lajv som skapar kreativitet och inspiration.

Ett lajv där vi alla hjälper varandra till en bättre upplevelse.

Ett lajv där alla kan känna att de har huvudrollen i sitt egna lajv.

 

Vårt mål är att alla som åker på lajvet ska känna sig välkomna och rättvist behandlade oavsett kön, sexualitet, etnicitet, funktionshinder eller liknande.

 

Våra grundtankar

Kampanjen Morgondagens Gryning har alltid syftat till att skapa roliga lajv för erfarna såväl som för nybörjare. Tillgänglighet för alla går före höga krav på utrustning och kläder. Vi har också alltid strävat efter att folk ska få testa nya roller och tekniker samt vara med och utveckla lajvet och den värld som lajvet utspelar sig i.

 

Vi delar därmed samma värdegrund som Projekt Lazarus och våra lajv är lika på många sätt. En sak som skiljer våra lajv åt (förutom att vi tillåter mer steampunk) är att vi kommer vara mer restriktiva kring nya raser och vilka som får spela magikunniga på detta lajvet. Detta för att vi vill att de som spelar unika roller ska vara och känna sig unika. Vill du spela en speciell ras eller vara magikunnig måste du därför ansöka om detta till arrangören innan lajvet.