Fällor & tortyr

MG8 - Ett nytänkande & händelserikt fantasylajv med inslag av steampunk

Fällor, tortyr och skatter

Fällor

Under lajvet kommer det finnas fällor. En fälla gestaltas av en dragsmällare/knallsnöre (kan köpas i leksaksbutik). När den smäller förlorar personen som utlöste fällan -1 KP. Personen blir också så sårad att denne inte vågar fortsätta med det denne höll på med. Om du utlöser en fälla bör du spela att du blivit ordentligt sårad i t.ex. en arm, ett ben eller att du blivit blind m.m. Rustning skyddar inte.

 

Till exempel om du utlöser en fälla när du öppnar en kista, vågar du inte fortsätta leta i kistan eller i dess omgivning, utan du måste lämna tältet och bege sig från platsen. Undantaget är om du utlöser din egen fälla, då får du bara -1 KP.

 

OBS! Alla karaktärer vet inte hur man sätter upp fällor. Så om du vill använda detta bör det passa din roll.

 

Desarmera fällor

Om man upptäcker en fälla får man desarmera den genom att skära av tråden.

 

Sätta upp fällor

Alla fällor gestaltas av dragsmällare/knallsöre. Man får inte anlägga andra typer av fällor såsom fallgropar eller snubbeltråd som man kan snava på och falla.

 

 

Du får endast sätta upp fällor på föremål eller i ditt läger. Inte längs med stigar och vägar. Du får inte använda tejp för att sätta upp en fälla då tejpen är off.

 

 

Tortyr

Det finns ingen som kan motstå tortyr och alla är rädda för det. Alla avslöjar allt som frågas efter. Det spelar ingen roll om du är stor och häftig. Det enda undantaget är om man har fått arrangörens godkännande att kunna motstå det eller utifall en magi har kastats på dig.

När personen som torteras säger orden ”Jag lovar” indikerar det att personen talar sanning och personen får då inte ljuga. Denna regel finns för att man ska förstå när man fått all information så att tortyrscenen inte håller på i timmar.

 

 

Skatter

På området kommer det finnas en del nergrävda skatter. De kan komma i from av en kista, tygbit eller något annat. När ni har hittat t.ex. en nergrävd kista, ska ni ta med den tillbaka till Gryningstemplet (arrangörerna) även om ni bara vill ha innehållet. Detta för att arrangörerna ska kunna använda kistan igen, veta vilka skatter som har blivit hittade och slippa leta efter den efter lajvet.

Stöter ni på behållare, kistor eller annat med texten ”Låt stå” på, ska ni låta dem ligga kvar på platsen.

Fågelbon och holkar med ”elementsav” som ni hittar ska också ligga kvar.

 

Kistor som är låsta får inte dyrkas eller bändas upp.