Lista på drycker

MG8 - Ett nytänkande & händelserikt fantasylajv med inslag av steampunk

Magiska Drycker

Som regel varar alla drycker 30 min om inget annat står, men du får gärna spela att den varar längre tid om du vill eller kortare om situationen kräver det.

 

Nedan följer en lista på de magiska dryckerna som man kan framställa samt ungefärlig effekt. En del drycker har en motverkansdryck som kan neutralisera effekten av en dryck eller magi. T.ex. om en person fått magin Aggression kastad på sig och sedan dricker drycken Lugn blir personen normal. Motgift är en universalprodukt som i princip fungerar på alla magier och drycker. Den neutraliserar en dryck eller en magi för varje gång man dricker den. Den kan inte drickas innan i förebyggande syfte. Gör man det så fungerar den som Gift.

 

Man behöver inte läsa och kunna denna lista (då det står på effektkorten vad dryckerna gör). Särskilt om du inte ska spela alkemist, örtkunnig eller liknande. Som du märker är det bara fantasin som sätter gränser för vad man kan tillverka och ingen förväntas kunna alla drycker utantill.

Kommer du på en egen dryck som du vill kunna framställa, prata med arrangören i god tid innan lajvet då vi måste skapa effektkorten.

När du anmäler dig som alkemist, örtkunnig eller liknande, skriv gärna vilka drycker du vill kunna framställa. Du kommer antagligen inte få recept till alla du önskar dig utan arrangörerna kommer försöka balansera det hela. Kom ihåg att du alltid kan försöka framställa drycker du tidigare aldrig gjort även utan recept. I regel startar ingen med ingedienser utan de får skördas eller köpas på plats. Flaskor att har dryckerna i måste du fixa själ.

 

Här kan du ladda ner en lista på magiska drycker: